Home Recepten

recepten

Een beetje inspiratie

nodig?

Hertenrugfilet
Hertenrugfilet met gebakken krieltjes, bospaddenstoelenmix en rode wijnjus.

Ingrediënten:
-Hertenrugfilet
-Krieltjes
-Bospaddenstoelenmix
-Rozemarijn
-Wildjus
-Bakboter
-Snufje zout en peper

1. Laat de hertenbiefstuk op kamertemperatuur komen. En verwarm de oven alvast voor op 175 graden.
2. Kook de krieltjes in een pan met ruim kokend water met een snufje zout tot ze beetgaar zijn. Giet ze af en laat ze uitwasemen.
3.Bestrooi de hertenbiefstuk met zout en peper.
4. Doe wat roomboter in de pan en bak de hertenbiefstuk goudbruin aan beide kanten. Haal de biefstuk uit de pan en laat rusten op een bord.
5. Borstel de bospaddenstoelen schoon, indien nodig en snij ze vervolgens in grove stukken.
6. Zet ondertussen de hertenbiefstuk in de voorverwarmde oven voor ongeveer 7-8 minuten.
7. Bak nu de bospaddenstoelen in een bakpan met roomboter tot ze mooi goudbruin en maak op smaak met zout en peper.
8. Haal de hertenbiefstuk uit de oven en laat hem ongeveer 2 minuten rusten. Snij hierna de biefstuk doormidden en leg hem op het bord.
9. Dresseer de wildjus eroverheen en schep de bospaddenstoelen erop. Serveer de gebakken krieltjes in een bak of schaal apart.
Eet smakelijk!

Runderbavette
Bavette is een heerlijk mals stukje vlees en heeft geen lange bereiding nodig! Het is afkomstig uit het onderste gedeelte van het rund. Zowel op de pan als op de barbecue makkelijk te bereiden.

Bavette is van zichzelf al vrij smaakvol. Het vlees hoort van binnen rood te zijn.

1. Laat de bavette op kamertemperatuur komen.
2. Smelt wat boter in de pan en zet het vuur hoog. Bak de bavette op beide zijden bruin.
3. Zet het vuur iets lager en laat de bavette nog ongeveer 3 minuten bakken.
4. Haal de bavette uit de pan en laat de bavette rusten.